OKULUMUZUN   TARİHÇESİ

Kargalı Ortaokulu 1962 yılında yapılan iki dershaneli okulda eğitim ve öğretime başlamıştır.1999 yılının nisan ayına kadar birleştirilmiş sınıflarda öğrenim görülmüş,1999 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Novartis çalışanlarının yardımıyla sekiz derslikli prefabrik okul yaptırılmıştır. Birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar öğrencilerimiz burada eğitim öğretim görevini sürüdürmüşlerdir. 2002 yılında bu yana Dünya Bankası’nın yaptırdığı üç katlı on iki derslikli okulda eğitim öğretime devam etmektedir.Yedi yerleşim biriminden okulumuza taşımalı eğitim merkezi olarak öğrenci gelmektedir. Okulumuz üç katlı olup birinci katı ilkokul, ikinci katı ise ortaokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.